< terug naar nieuwsoverzicht

AIPH Sustainability Conference 2019
25 september 2019
AIPH Sustainability Conference 2019

2 april vond de AIPH Sustainability Conference 2019 plaats in Noordwijk. Johan Thans presenteerde hier namens Circular Plastics de missie, visie en innovaties van Circular Plastics. 

Johan begon de presentatie over hoe de circulaire economie een deeleconomie is. Hij besprak de uitdagingen van duurzaamheid en de CO2-footprint. Mede door een aantal wetswijzigingen die in 2018/2019 plaatsvonden. Plastics hebben de tijd nodig om de perceptie te veranderen. Het is belangrijk dat de ecologie in goede harmonie is met de economie. Circular Plastics speelt hierop in en heeft de volgende missie: 

  • 100% upcycling van TNW-kunststoffen;
  • Duurzame volume supermarkten & constante prijzen om normen vast te stellen;
  • Middelen besparen voor toekomstige generaties. Duurzame gesloten loop van 7 jaar / eindeloos;
  • Economie & ecologie 25% besparing, Waardeketen + positieve C02-impact 25%

Circular Plastics betrekt hierbij de volledige keten.

Innovaties van Circular Plastics 

Johan toont / demonstreert de producten van Circular Plastics, waaronder de flowerbox. Circular heeft een Eco Flowerbox ontwikkeld die de bloemen in optimale conditie houdt met een perfect microklimaat tijdens het gehele transport. De schade aan de bloemen neemt hiermee met 2% af en de levensduur als kengetal voor kwaliteit wordt met 25% verbeterd.

De volgende innovatie is de cooling chain coach. Hiermee wordt gewicht bespaard en het zorgt ervoor dat de bloemen in de box getransporteerd kunnen worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. 

De Babbler: unique blockchain intelligence. Deze innovatie geeft gedurende het transport vanaf de teler tot Aalsmeer, realtime vier soorten data weer: schok, tijd, temperatuur relatieve vochtigheid, voorspellende statistieken en de kwaliteitscirkel van Deming.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van innovaties van Circular Plastics. Johan deelt vervolgens ook nog hoeveel euro’s er bespaard worden dankzij deze oplossingen. 

Partners voor innovaties

Om dit allemaal mogelijk te maken werkt Circular Plastics nauw samen met diverse partners, die tijdens de presentatie kort benoemd worden.

[su-columns][su-column width=”48%”]

Bekijk hier de complete presentatie tijdens AIPH Sustainability Conference 2019:

[/su-column][su-column width=”48%”]

 

[/su-column][/su-columns]

 

 

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.