< terug naar nieuwsoverzicht

Circular Plastics stand tijdens KIDV-verdiepingsbijeenkomst 2019
8 oktober 2019
Circular Plastics aanwezig tijdens KIDV-verdiepingsbijeenkomst 2019

19 september was Circular Plastics aanwezig tijdens de KIDV-verdiepingsbijeenkomst 2019. Het doel van de bijeenkomst was om de nadruk te leggen op de hogere R’en op de verduurzamingsladder om een circulaire economie voor verpakkingen te bereiken. Hierover sprak directeur Chris Bruijnes van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken tijdens de KIDV-Verdiepingsbijeenkomst op 19 september. Hij gaf een appèl op het Nederlandse verpakkende bedrijfsleven om bij de verduurzaming van verpakkingen verder te denken dan recycling. “De recyclingeconomie is een belangrijke stap op weg naar de circulaire economie, maar om daadwerkelijk een duurzame economie voor verpakkingen te bereiken is méér nodig.”

De verduurzamingsladder kan bedrijven helpen om duurzame keuzes te maken. Het is een systematiek die de verschillende verduurzamingsthema’s rangschikt naar de mate van milieu-impact. “De uitdaging van de circulaire economie is om materialen en producten zolang mogelijk in de keten te houden, zodat er minder nieuwe materialen nodig zijn en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft”, aldus Bruijnes bij de Verdiepingsbijeenkomst, die het KIDV organiseerde om bedrijven te inspireren en te laten zien welke stappen zij kunnen zetten om hun ambities en doelstellingen uit de brancheplannen te behalen.

De Verdiepingsbijeenkomst trok meer dan 250 bezoekers. De bijeenkomst bestond uit een plenair programma met inspirerende voorbeelden van verduurzaming in de verpakkingsketen. 

Circular Plastics stand tijdens KIDV-verdiepingsbijeenkomst 2019

De stand van Circular Plastics tijdens de KIDV-Verdiepingsbijeenkomst 2019.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.