< terug naar nieuwsoverzicht

Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019
2 september 2019
Circular Plastics genomineerd voor Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

Wij zijn trots om te kunnen mededelen dat Circular Plastics is genomineerd voor de Rabo Duurzame innovatieprijs 2019. Vrijdag 6 september vindt de pitch plaats waarin wij onze ideeën en ontwikkelingen zullen presenteren.

Over de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019

Met de Rabo Duurzame innovatieprijs wilt de Rabobank ondernemers stimuleren om mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen. De prijs is voor ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Dit sluit precies aan op de visie van Circular Plastics. 

In totaal heeft de jury zo’n 380 duurzame innovatieve ideeën doorgenomen. De jury heeft 30 kandidaten uitgekozen die hun innovatie idee mogen presenteren in de drie verschillende categorieën. Uiteindelijk zal de jury 9 finalisten selecteren. Deze finalisten presenteren hun idee nogmaals tijdens het event Springtij 2019. De Rabobank maakt vervolgens in elke categorie een winnaar bekend. 

Categorie: Circulaire economie & klimaat

Circular Plastics is, als een van de 30 kandidaten, genomineerd in de categorie: Circulair economie & klimaat. Deze categorie betreft innovaties voor een duurzame economie. Deze innovaties hebben als doel: 

  • kringlopen van grondstoffen of nutriënten te sluiten; 
  • uitstoot van broeikasgassen te verlagen;
  • energie- en grondstofverbruik te verminderen of verduurzamen;
  • vernieuwende initiatieven om samen innovatieve ketens te vormen.

Circular Plastics heeft diverse duurzame circulaire verpakkings- en transportoplossingen ontwikkeld die met minder milieubelasting en minder eenmalig gebruik van schaarse grondstoffen een imposante bijdrage leveren aan de ecologie, oftewel de CO2 footprint. Wij zetten ons in voor een duurzaam hergebruik van schaarse grondstoffen met 100% recycling van eenmalige materialen. Onze innovaties zullen wij dan ook 6 september presenteren. 

Wilt u meer lezen over de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2019? 

Op de website van de Rabobank kunt u meer lezen over de prijs, categorieën en genomineerden.

Heeft u vragen over onze nominering?

Neem contact met ons op!

 

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.