< terug naar cases

Xella Kunststof_pallet_01
Circulaire kunststof pallets
1
Circulaire kunststof pallets
Aftermovie-evenement-bij-partner-Xella-Nederland
Koninklijke Hibin event
111
Koninklijke Hibin event
opdrachtgever:  Xella Nederland
opdracht:  Circulaire kunststof pallet
Circulaire kunststof pallet
Xella Nederland introduceerde, in samenwerking met Circular Plastics Alliance en Cabka, duurzame circulaire kunststof pallets, wat resulteert in significante CO2-besparingen en werd onthuld op het Koninklijke Hibin event in 2023.

Xella Nederland heeft in samenwerking met Circular Plastics Alliance en Cabka een overstap gemaakt naar circulaire kunststof pallets. De traditionele houten pallets, een van de voornaamste eenmalige afvalproducten op de bouw worden vervangen door deze duurzame circulaire oplossing van gerecyclede kunststof.

Met de integratie van RFID-chips kunnen deze pallets overal gevolgd worden. Een innovatief digitaal retournamesysteem met blockchaintechnologie zorgt ervoor dat de pallets steeds opnieuw worden ingezet, daardoor bouwafval en de administratieve last verminderd.

Xella’s overgang naar deze circulaire pallets resulteert jaarlijks in een besparing van 70 ton CO2-uitstoot. De nieuwe kunststof pallets nemen tot 60% minder ruimte in, zijn een derde lichter, hebben een levensduur die 3 tot 5 keer langer is en kunnen na gebruik weer dienen als grondstof voor nieuwe pallets.

De voordelen op een rijtje:

  1. De circulaire kunststof pallets nemen 60% minder ruimte in tijdens transport
  2. De pallets zijn 1/3 lichter in gewicht
  3. De pallets gaan 3 tot 5 keer langer mee
  4. Na de levensduur worden de pallets gerecycled en als grondstof hergebruikt
  5. Door RFID chips traceerbaar
  6. Door deze voordelen een CO2 uitstoot besparing van 70 ton in het geval van Xella Nederland.

 

De nieuwe kunststof pallet werd tijdens het Koninklijke Hibin event: “Initiatief Circulaire Verpakkingen” op 13 september 2023 in Vuren officieel geïntroduceerd.

 

Met onze circulaire kunststof pallets nemen we een leidende rol op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Door verantwoordelijkheid te nemen en innovatieve oplossingen te implementeren, tonen we aan dat de bouwsector significante stappen kan zetten richting een duurzamere toekomst.
Jeroen van Heerwaarden – Xella Nederland.

Meer weten over onze circulaire oplossingen?

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.