< terug naar nieuwsoverzicht

Circular Plastics nieuwsbericht moonshot
2 februari 2021
Deelname moonshot project

Circular Plastics, vertegenwoordigt door Henk Kras, neemt deel aan het moonshot project voor een circulaire sierteeltketen.

Er is een goede eerste aftrap gegeven om SAMEN circulariteit in de sierteelt op te pakken. “Hoe groot je ook bent, circulariteit kan alleen bereikt worden met de gehele gecommitteerde keten”.

Aanwezig waren directieleden van maar liefst 18 bedrijven uit de verschillende onderdelen van de keten. De aanleiding was het Moonshot project Circulaire Sierteelt van Het Versnellingshuis, waarbij het doel is om de sierteeltketen meer circulair te maken. Naast de reeds lopende duurzame initiatieven in de keten is dit een stap voor de hele sector om efficiënter met grondstoffen om te gaan en circulair te worden.

Voor een circulaire sierteeltketen zijn samenwerking, een eenduidig en gedragen doel en commitment de randvoorwaarden. Tijdens de bijeenkomst is een stevige basis gelegd om dit als keten samen op te pakken en de aanpak in een aantal zo concreet mogelijke projecten te vertalen. De komende weken zullen worden gebruikt om vervolgstappen uit te werken en andere geïnteresseerde sierteeltbedrijven de gelegenheid te geven om zich aan te sluiten.

Lees hier meer over het moonshot project voor een circulaire sierteeltketen.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.