< terug naar nieuwsoverzicht

Carline
25 november 2021
Hoes van 100% gerecycled plastic voor Tesselaar Alstroemeria

De bekende blauwe band met Tesselaar Alstroemeria en daaronder pontificaal het stempel 100% recycled valt op tijdens de Trade Fair. De nieuwe hoes ligt op de discovloer en leidt tot veel goede gesprekken. Karolien Tesselaar vertelt er meer over:

‘Onze hoes beschermt onze bloemen tegen beschadigingen in het transport maar wordt vrij snel verwijderd door de bloemisten of consumenten. Het is gewoon zonde dat we daar dan nieuw materiaal voor gebruiken. We kwamen via onze toeleverancier Mertens in contact met Global Pack. Global Pack is onderdeel van Koninklijke Paardekooper Group die op haar beurt lid is van de Circular Plastics Alliance. We stonden voor de keuze om over te stappen op 100% gerecycled plastic. Daar zijn we, ondanks de vele ontwikkelingen in de verpakkingsbranche, toch een beetje een pionier in.’

Tesselaar Alstroemeria berekent al vijf jaar haar milieu footprint en benoemt de CO₂ uitstoot van haar bloemen op haar website en in haar brochure. Dit wordt gedaan om bewustwording te creëren en anderen te enthousiasmeren mee te doen.

Eigenaar Rick Tesselaar: ‘Wij zoeken constant naar manieren om een positieve bijdrage te leveren aan de planeet. Door ons ondernemerschap bieden we vele gezinnen inkomen en plezier in het werk. Het ultieme doel is dat we een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. We willen er naartoe dat het plastic afval wat wij op de tuin produceren, terug kan in het productieproces van Global Pack zodat wij dus onze eigen hoezengrondstof leveren. Zodoende kunnen we meer circulair werken en de materiaal kringloop sluiten.’

Karolien voegt toe: ‘De enige manier om de gehele sector mee te krijgen is verplichten. Pas als de overheid eisen stelt aan circulariteit moet de hele keten mee. Nu is ieder onderdeel in de keten nog teveel met zijn eigen toko bezig, inkoopprijzen zijn leidend. Als Tesselaar willen we daar niet op wachten, we hebben maar één aarde, het kan anders, het moet anders, kortom we doen het anders.’ Woensdag 24 november zullen de eerste soorten alstroemeria in de nieuwe hoezen verkocht gaan worden via de klok en direct.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.