< terug naar nieuwsoverzicht

220412 foto bij persbericht_Recy_Broekhof website
Circular Plastics team
Circular Plastics_ bouw case 2
Circular Sheets
21 april 2022
Recy folie genomineerd voor award

Recy®-100 folie van Broekhof genomineerd voor Innovatie Award 2022

Broekhof bij de drie genomineerden voor de award op HortiContact

Op dinsdag 11 april is bekend gemaakt dat de Recy-100 folie van Broekhof is genomineerd voor de
HortiContact Innovatie Award 2022. De Innovatie Award is een initiatief van HortiContact vanwege de vele innovatieve bedrijven in de sierteeltsector, die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. HortiContact biedt graag een podium aan de bedrijven met indrukwekkende innovaties.

De Recy- 100 folie is gemaakt van o.a. oude bloemen- en plantenhoezen, bloemenfolie en krimpfolie van rondom pallets en karren. Dat plasticafval wordt ingezameld bij bloemverwerkers (middels de CircularBag®) door heel Europa en terug gebracht via de Nederlandse veilingen naar Kras Recycling. Circular Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof onder andere nieuwe bloemenhoezen maakt. De hoes waarin 100% gerecycled folie wordt gebruikt heeft de naam ‘Recy®100’ die verkrijgbaar is in diverse maten. Daarnaast heeft Broekhof de Recy® Kraft Look hoes ontwikkeld, waarvan de achterzijde gemaakt is van Recy-100 folie met een kraft look. De voorzijde van die hoes is transparant waardoor de esthetische waarde van de bloemen behouden blijft. Een andere ontwikkeling zijn de nieuwe Recy 40 hoezen en vellen, die voor 40% zijn gemaakt van het plasticafval dat verzameld is via de Nederlandse veilingen. Ook zijn nieuwe Recy-hoezen in ontwikkeling met daarop aantrekkelijke prints.

Voldoen aan wetgeving
Alex Duivenvoorde is Buying Director bij Broekhof en ziet toekomst in deze Recy-bloemen-/plantenverpakkingen: ,,Het is een groot voordeel dat we met deze verpakkingen ruimschoots voldoen aan de wetgeving in Engeland voor plastic verpakkingen, die sinds begin april dit jaar een aandeel van 30% gerecycled materiaal vereist. Ook lopen we hiermee vooruit op de Europese wetgeving die dezelfde eisen in het Plastic Pact stelt vanaf 2025. Bovendien zijn de verpakkingen door het monomateriaal na gebruik opnieuw recyclebaar.’’

Uitreiking Awards op HortiContact in mei
Andere innovaties die meedingen naar de Innovatie Award zijn het PATS-C systeem van PATS-drones en Growwise van Signify. De uiteindelijke winnaar van de HortiContact Innovatie Award wordt op dinsdag 10 mei om 14:30 uur tijdens de eerste beursdag bekend gemaakt in De Lounge op HortiContact. Na jarenlang uitstel zal HortiContact nu eindelijk weer plaatsvinden, op 10, 11 en 12 mei 2022. Broekhof presenteert op stand nummer J101 de Recy-verpakkingen.

Persbericht Broekhof d.d. 12 april 2022, lees hier meer over Broekhof.

Lees hier meer over Circular Plastics Recy folie.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.