< terug naar nieuwsoverzicht

SHARE 2 volle zaal
SHARE 5 Henk
SHARE 8 Lamme
SHARE 7 Circulr
SHARE 6 Paardekooper
14 april 2023
SHARE Meets groot succes

Afgelopen woensdag vond SHARE meets plaats bij C-Bèta in Hoofddorp. Dit keer stond het evenement helemaal in het teken van Circular Plastics omdat wij vorig jaar de SHARE award hebben gewonnen.

Na ontvangst werden de gasten welkom geheten door moderator Margo Spek en wethouder Marja Ruigrok. Daarna was Henk Kras aan de beurt om namens Circular Plastics een aantal vragen te beantwoorden. Op de vraag wat onze grote kracht is gaf Henk aan dat de kracht hem zit in het samenwerken zoals met onze Circular Plastics Alliance partners.

Aansluitend waren er interessante deelsessies in carrousel met Circular Plastics Alliance leden:

Lamme Textile Management, CEO Jan Lamme en COO Johan Cornelissen. Case: 100% plastic recycling voor KLM en Schiphol. Samen met Circular Plastics is een pilot opgezet met gerecyclede folie en wordt onderzoek gedaan naar nieuwe producten vanuit de ‘non woven’ afvalmaterialen.

Flow Products International, Erik van Vliet, Senior Project Manager & New Business. Case: Circulaire sportvelden. 100% gerecycled materiaal, made in Holland. Samen met Circular Plastics Alliance, Kras Recycling, Circulr. is een closed loop in circulaire sportpionnen ontstaan. Afgedankte pionnen en bidons worden retour genomen en weer verwerkt tot grondstof om nieuwe pionnen van te maken. Erik van Vliet vertelde over het opzetten van duurzame productieketens.

Koninklijke Paardekooper Group, John van Berkel, directeur Global Pack BV. Case: de Circularbag® en Recy® lijn. Een circulair voorbeeld is de Circularbag® ontwikkeld door Circular Plastics en gedistribueerd door Paardekooper. Met deze afvalzak recyclen bloemenverwerkers plastic afval op een duurzame manier. Van het granulaat worden gerecyclede bloemenhoezen gemaakt. Deze Recy® lijn is perfect voor sierteeltklanten die willen voldoen aan (toekomstige) wetgeving waarin gerecyclede content een vereiste wordt.

Daarna was Rein Hintzen aan de beurt om namens Circulair Plastics Academy en Horizonteer te vertellen over de 3-stappen methode om bedrijven op weg te helpen. Als voorbeeld gaf hij de recente case om afvalstromen te verminderen bij de Dutch Flower Group. Ook ging hij met de ondernemers in de zaal concreet aan de slag in een interactieve sessie. Waar liggen kansen? Wat kan je doen om al het verpakkingsafval van jouw bedrijf te hergebruiken?

De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Waarna de gasten naar huis gingen met een prachtige bos rozen van Fresco Flowers (Alliance lid) in een gerecyclede hoes.

Wij kijken terug op een enorm geslaagde SHARE Meets!

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.