< terug naar nieuwsoverzicht

Afbeelding van Vliet Facebook cover
22 april 2020
Van Vliet partner van Circular

De Van Vliet Bedrijven, als onderdeel van Container Systems B.V. en Circular Plastics bundelen de krachten en gaan een intensieve samenwerking aan. Doel is het inbrengen van kennis en expertise om duurzame logistieke ladingdragers voor o.a. de bloemen- en plantenbranche te ontwikkelen.

Circular Plastics werkt volgens een consortium-model waarbinnen verschillende professionals
samenwerken aan oplossingen omtrent duurzaam verpakken. Naast Container Systems zijn ook de Koninklijke Paardekooper Group, Kras Recycling Group, Fresco Flowers , Crea Green, Con Pearl en de Rabobank als partner aangesloten. De partijen bundelen de krachten en ontwikkelen duurzame oplossingen in verpakkingen en in de logistiek die de omslag naar een circulaire economie faciliteren en versnellen. Hierbij wordt hergebruik binnen een gesloten kringloop gestimuleerd en worden producten veelvuldig ingezameld, hergebruikt en via moderne up-cycling technieken continu gerecycled.

Als partner in het consortium van Circular Plastics kunnen de Van Vliet Bedrijven de duurzame ambities nog meer kracht bijzetten en de transitie naar circulaire logistieke ladingdragers versnellen. Dat is noodzaak, want in de toekomst is er geen plaats meer voor eenmalige plastics en –karton producten of producten die een negatieve weerslag geven op het milieu.

Circular Plastics ontwikkelt duurzame verpakkingen en logistieke oplossingen voor de tuinbouw, sierteelt en groenten en fruit. De bedrijfsactiviteiten sluiten perfect aan bij het kennis- en werkgebied van de dochterbedrijven Container Systems B.V.: Van Vliet Horti en Van Vliet Retail. Zij zijn al sinds 1999 is gespecialiseerd in logistieke ladingdragers en pooling voor de bloemen en plantenbranche.

De afgelopen jaren hebben de Van Vliet Bedrijven reeds een groot aantal doorbraken in duurzame logistiek in de Horti branche gerealiseerd. De samenwerking met Circular Plastics biedt een mooie kans om duurzame verpakkingen en –logistieke middelen verder te ontwikkelen en op te schalen.

Voor meer informatie zie website Van Vliet containers

 

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.