< terug naar nieuwsoverzicht

Persbericht samenwerking Circular Plastics en Corplex
18 augustus 2021
Circular Plastics en Corplex gaan samenwerken

Circular Plastics en Corplex gaan samenwerken om de ontwikkeling van duurzame transport-, opslag- en verpakkingsoplossingen te versterken

Corplex, een marktleider in duurzame kunststofoplossingen, is medeaandeelhouder geworden van Circular Plastics. Corplex heeft een brede en solide expertise in kunststofextrusie en thermovormen, van ontwerp tot ontwikkeling en van productie tot recycling. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van innovatieve productoplossingen volgens de principes van de circulaire economie.

Terwijl Circular Plastics hun expertise in supply chain en duurzame logistiek inbrengt, neemt Corplex de rol op zich om de plastic verpakkingen te ontwikkelen, produceren en introduceren. Een verpakking die beantwoordt aan de unieke behoeften van specifieke industriële sectoren en de levensduur van plastic producten verlengt door middel van hergebruik en recycling.

“Investeren in Circular Plastics is weer een stap voorwaarts in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie voor kunststoffen”, aldus Corplex’s Chief Executive Officer Lucas van der Schalk. “Samen stimuleren we het hergebruik van plastic grondstoffen en innovatieve producten binnen een gesloten kringloop waar producten worden ingezameld, hergebruikt en continu gerecycled.”

Johan Thans, directeur Circular Plastics: “We zijn verheugd dat Corplex als aandeelhouder toetreedt. Met hun uitgebreide netwerk kunnen we nieuwe markten aanboren en nog meer bedrijven helpen met circulaire oplossingen die kosten besparen en hun impact op het milieu verminderen.”

Over Corplex
Corplex maakt deel uit van de Olympus Partners holdings en is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 11 verkoop-, ontwerp-, productie- en recyclingfaciliteiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Slowakije en de VS. Ze hebben een Europese leidende positie in opvouwbare, herbruikbare en herbruikbare geëxtrudeerde plastic producten voor belangrijke markten zoals de auto- en voedingsindustrie, farmacie, detailhandel. Ga voor meer informatie naar www.corplex.com.

Over Circular Plastics
Circular Plastics is momenteel samen met haar consortiumpartners actief in 24 landen met een duidelijke missie om bedrijven te helpen 25% te besparen op hun logistieke keten en hun CO2-voetafdruk met 25% te verminderen. Met uitgebreide ervaring in kunststofrecycling, supply chain-ontwerp en logistiek, zijn ze sinds 2015 een belangrijke speler die innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen introduceert binnen de bloemen- en plantensector, tuinbouw, bouw en luchtvrachtbedrijven.

V.l.n.r.: Johan Thans (Circular Plastics), Lucas van der Schalk (Corplex), Henk Kras (Circular Plastics)

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.