< terug naar nieuwsoverzicht

Persbericht afbeelding website
8 november 2022
Circular Plastics lanceert circulaire bloemenboxen

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair introduceert Circular Plastics de Eco Flowerbox FECT en de Eco Flowerbox RE-PACT. Beide boxen zijn een duurzame vervanger van het eenmalig gebruik van kartonnen dozen.

De Eco Flowerboxen / FECT en RE-PACT worden geproduceerd volgens het ’closed loop’ proces. Circular Plastics stimuleert het hergebruik van kunststof grondstoffen- en producten binnen een gesloten kringloop. Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en het gebruik van moderne technieken wordt een continu recyclen en hergebruik van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Hierdoor draagt Circular Plastics bij aan een positieve CO2 footprint en reduceert verpakkingskosten voor de gebruiker.

Eco Flowerbox / FECT
De FECT box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. De box is gemaakt van 100% gerecyclede kunststof afkomstig uit de sierteelt en daardoor volledig circulair. De box is voorzien van flexibele ventilatie en inklapbaar met een effectief sluitmechanisme. De levensduur is 7 tot 10 jaar, de box is 140 tot 200 keer te gebruiken. Aan het eind van de bruikbare cyclus wordt de box gerecycled tot een nieuwe box. De FECT box is leverbaar vanaf januari 2023.

Eco Flowerbox / RE-PACT
De RE-PACT box is speciaal ontworpen voor transport op de industriële pallet en de euro pallet. Deze geheel nieuwe circulaire kunststof box is de perfecte vervanger van de kartonnen bloemendoos om snijbloemen internationaal te vervoeren. De box heeft een hoge gerecyclede kunststofwaarde, gaat ongeveer 20 ritten mee en is volledig compatibel met geautomatiseerde lijnafhandeling. De box is voorzien van ventilatiegaten voor een open en gesloten systeem. Daarnaast is de box vouwbaar tot een volledig vlakke positie voor retourtransport. De Eco Flowerbox / RE-PACT is hierdoor een perfect duo met de circulaire pallet voor een optimale CO2 reductie.

Partner Paardekooper wordt exclusief distributeur van deze innovaties. Deze duurzamere boxen passen perfect binnen het RESPECT programma van Paardekooper waar zij de ambitie heeft om de duurzame verpakkingsvoorloper in Europa te worden. Beide boxen zijn dan ook te verkrijgen via Paardekooper, Broekhof en Dillewijn Zwapak.

Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer, stand 1.5
Beide Eco Flowerboxen zijn te zien tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. In de stand van Paardekooper, Broekhof en Dillewijn Zwapak (stand 1.5) en in de promohoek tegenover stand 9.8.

Klik hier voor meer informatie over beide bloemenboxen.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.