< terug naar nieuwsoverzicht

Circular Plastics presentatie
Circular Plastics presentatie
Ronde tafelgesprek leveranciers
Vraagkaart
Duurzaamheid presentatie
17 november 2023
Inspiratiedag activeert bouwbedrijven in de richting van circulair bouwen

Circular Plastics Alliance lid GP Groot heeft onlangs in samenwerking met Circularr Plastics Academy een inspiratiedag voor circulair bouwen georganiseerd. Deze dag was gericht op het samenbrengen van professionals in de bouwsector om kennis en ervaringen te delen over circulair bouwen.

 

De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

CO2-rapportage tool: Een praktische tool die laat zien hoe afvalscheiding bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

CSRD-rapportages: Informatie over aankomende rapportageverplichtingen.

Recycling van bouwmaterialen: Circular Plastics gaf inzicht in hoe bouwmaterialen efficiënt gerecycled kunnen worden.

Duurzame bouwmethoden: Overzicht van methoden om duurzamer te bouwen.

 

Circular Plastics deelde kennis over het verbeteren van de recycleerbaarheid van verpakkingsmateriaal, wat belangrijk is voor de transitie naar circulaire bouwpraktijken. Er waren ook gesprekken en presentaties van verschillende partners, waaronder Patina Dakdenkers en Bouwbedrijf De Nijs, die hun ervaringen deelden over circulair bouwen.

De middag bestond uit workshops waarin deelnemers werden aangemoedigd om ideeën te formuleren voor de toepassing van circulair bouwen. Circular Plastics Academy had een actieve rol in deze sessies, waarbij nadruk lag op de praktische toepassingen van circulair bouwen.

Bij Circular Plastics zijn we trots op onze bijdrage aan deze succesvolle dag en kijken uit naar verdere samenwerkingen om onze visie voor een circulaire bouwsector te realiseren.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.