< terug naar nieuwsoverzicht

Hardcups FC Volendam
20 december 2023
Introductie van duurzame hardcups bij FC Volendam!

Zaterdag 2 december, tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, heeft FC Volendam een nieuwe duurzame stap geïntroduceerd, namelijk het gebruik van duurzame en herbruikbare hardcups tijdens wedstrijden. Met deze stap anticipeert FC Volendam op de overheidsvoorschriften voor het gebruik van plastic wegwerpbekers tijdens evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. De club introduceert drie verschillende formaten hardcups, elk met een prachtig ontworpen FC Volendam-design.

Waarom de overgang van single-use plastic bekers naar hardcups?

De overstap van plastic bekers naar herbruikbare hardcups is ingevoerd door FC Volendam met als hoofddoel het verminderen van afval tijdens wedstrijddagen en het beperken van het gebruik van plastic. Vanaf nu zullen alle drankjes geserveerd worden in aantrekkelijk vormgegeven bekers, die gemakkelijk te hergebruiken zijn. Voor nu zijn de hardcups beschikbaar in twee formaten: in een halve liter formaat en in een kleine drankbeker formaat. FC Volendam heeft aangegeven dat op een later moment van dit seizoen ook de FC Volendam koffiecups geïntroduceerd zullen worden.

Wat zijn de opties voor de bezoekers van FC Volendam?

Wanneer je een drankje bestelt bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, wordt er de eerste keer €2,00 per hardcup in rekening gebracht. Bij een latere bestelling kun je jouw beker(s) inleveren en krijg je jouw drankje geserveerd in een nieuwe, schone beker. Nadat je je laatste drankje hebt genuttigd, zijn er drie opties beschikbaar voor de wedstrijdbezoekers van FC Volendam, namelijk:

Optie 1: Je kunt de hardcup inleveren bij een van de cateringpunten in ruil voor een FC Volendam token ter waarde van € 2,-. Bij een volgend bezoek kun je deze token inzetten om geen statiegeld te hoeven betalen bij je bestelling.

Optie 2: Je kunt de hardcup inleveren bij een cateringpunt en er vervolgens voor kiezen om met het statiegeld van het token de jeugdopleiding van FC Volendam te ondersteunen.

Optie 3: Je mag de FC Volendam hardcup mee naar huis nemen en houden, of je kunt deze meenemen naar een volgend bezoek. Als je de beker bij je bestelling inlevert, hoef je geen statiegeld te betalen en krijg je je drankje geserveerd in een schone beker.

Hoe heeft FC Volendam deze stap mogelijk gemaakt?

FC Volendam is een club die al langer duurzame initiatieven nastreeft. Via het duurzaamheidsplatform Orange Circle ondersteunt FC Volendam verschillende initiatieven die bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Zo zijn ze al een paar seizoenen bezig met het scheiden van plastic wegwerpbekers. Met de komst van de duurzame hardcups is dit niet langer nodig. In samenwerking met Dutch Cups en Kras Recycling (partner van Circular Plastics Alliance) heeft FC Volendam deze nieuwe stap naar hardcups kunnen realiseren.

Waarom de hardcups duurzaam zijn?

De hardcups die FC Volendam inzet zijn vervaardigd uit strategische grondstoffen en maken deel uit van een gesloten kringloop. Dankzij deze gesloten kringloop worden de bekers aan het einde van hun levensduur een-op-een gerecycled en als strategische grondstoffen toegepast in dezelfde keten van Dutch Cups B.V.. Dit vermindert de hoeveelheid afval en hoeven er niet steeds nieuwe materialen gebruikt te worden om de hardcups te maken.

Circular Plastics staat voor de volle 100% achter deze nieuwe duurzame stap van FC Volendam. Met de introductie van de hardcups wordt bij FC Volendam, in samenwerking met Kras Recycling, Circular Plastics en ons toekomstig nieuw lid bij de alliantie Dutch Cups, de eerste stap gezet voor het realiseren van hardcups voor nog meer evenementen en voetbalclubs.

Worstelt u momenteel ook met het vraagstuk omtrent wegwerpbekers tijdens events? Of wilt u meer weten over de overgang van single-use plastic bekers naar hardcups? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.