< terug naar nieuwsoverzicht

Ontwerp voor nieuwsbrief
21 januari 2021
Sierteelt bedrijven kiezen voor duurzame en gerecyclede kunststof bloemenbox

In juni wordt de Eco Flowerbox / FECT in gebruik genomen door Heemskerk Flowers, Van der Plas Flowers and Plants B.V. en Celdomy. Vanuit Circular Plastics is met deze drie partners een mooie en gebruikersvriendelijke meermalige bloemenbox ontwikkeld. De Eco Flowerbox / FECT is gemaakt van gerecyclede grondstoffen en heeft een levenscyclus van 7 jaar.

Johan Thans, directeur Circular Plastics: “Wij zijn natuurlijk heel enthousiast dat deze grote spelers in de sierteelt branche voor onze duurzame oplossing hebben gekozen. Naast alle technische hoogstandjes van de Eco Flowerbox / FECT is het nu ook mogelijk om de zijkanten, die natuurlijk ook van gerecycled kunststof gemaakt worden, in de huisstijlkleur te laten produceren. Zowel, Heemskerk als Van der Plas Flowers and Plants en Celdomy krijgen straks de gerecyclede bloemenboxen in een eigen uitstraling passend bij hun huisstijl.“

Voor de bovengenoemde launching partners van Circular Plastics sluit het in gebruik nemen van de Eco Flowerbox / FECT aan op hun missie om te verduurzamen en zo de afvalstromen te verminderen. De box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. De box is gemaakt van 100% gerecyclede kunststof afkomstig uit de sierteelt dus volledig duurzaam en circulair. Aan het eind van de bruikbare cyclus wordt de box weer gerecycled en wordt er een nieuwe box gemaakt met hergebruik van de grondstoffen. Dit is het beste voorbeeld van een gesloten kringloop logistiek. Dus geen eenmalige kartonnen boxen maar een duurzame oplossing! Naast een mooie CO2 footprint is er ook een zeer attractieve besparing op inkoopkosten gerealiseerd met een zeer korte terugverdientijd van de investering binnen een jaar in deze duurzame FECT box. Zo gaan ecologie en circulaire economie hand in hand.

Bovengenoemde drie sierteelt bedrijven hebben gekozen voor deze duurzame oplossing omdat:

Bert Heemskerk, Heemskerk Flowers: “De circulaire bloemenbox is ontwikkeld voor een Deense kar. Optimale belading in combinatie met andere producten/verpakkingen zoals planten.”

Hans van der Plas, Van der Plas Flowers and Plants: “Vanuit onze missie om de duurzame partner voor bloemisten te zijn, is de introductie van de Eco Flowerbox / FECT in de distributieketen van Van der Plas een logische keuze.”

Ron Fransen, Celdomy: “De hoeveelheid karton die wij op dit moment gebruiken is niet echt milieuvriendelijk en dus echt niet verantwoord naar de toekomst. Dit initiatief werkt 2 kanten op namelijk een reductie in het gebruik van eenmalig karton, en hergebruik van restant plastic.”

Circular Plastics stimuleert het hergebruik van kunststof grondstoffen- en producten binnen een gesloten kringloop. Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en het gebruik van moderne technieken wordt een continu recyclen en hergebruik van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Om dit grootschalig aan te pakken zijn sterke partners nodig zodat duurzame oplossingen die de omslag naar een circulaire economie mogelijk maken gefaciliteerd kunnen worden.

Lees hier meer over de Eco Flowerbox / FECT.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.