< terug naar nieuwsoverzicht

Foto Zero waste Coloríginz 6-2-23
IMG_0036 (002)
7 februari 2023
Zero Waste project Dutch Flower Group

Super trots zijn we dat we vanuit Circular Plastics Academy in samenwerking met onze partner Horizonteer het project Zero Waste gaan doen met Dutch Flower Group (DFG). Zero Waste betekent dat de DFG-bedrijven geen, of in elk geval zo min mogelijk, afval willen creëren. Daar werken de DFG-bedrijven met hun duurzaamheidsstrategie IMPACT25 al meer dan 10 jaar actief naartoe. Deels door hun afval reststromen zo veel en goed mogelijk te recyclen, deels door zo min mogelijk afval te produceren.

Door te recyclen, werken ze aan een systeem waarin hun afval de grondstof is voor nieuwe producten en er steeds minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Hiervoor zijn goed gescheiden afvalstromen essentieel. Dat lukt nu voor ongeveer 80% van hun afval. Voor die laatste 20% werken we nu met elkaar samen in het Zero Waste project.

Bij DFG-bedrijven The Floral Connection en Coloríginz zijn we gestart om de interne milieustraten perfect in te richten en hun collega’s te trainen, zodat ze straks ook van elke laatste snipper afval weer een nieuwe grondstof kunnen maken.

Beeld: 1. de aftrap van het project bij Coloríginz en beeld 2. de inventarisatie van de milieustraat bij The Floral Connection

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.